ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

23. 03. 2016

Arnette

Arnette je brend na čiji je dizajn i stil naočara uticala Greg Arnette-ova ljubav prema ekstremnim sportovima i pojavljivanju na muzičkoj sceni.


Pre tačno 24 godina je osnovana Arnette kompanija u Kaliforniji kada je Greg Arnette, dizajner iz Oakley-a počeo sa prvom izradom naočara, koje imaju fokus na sportski dzajn.

 

Pročitajte: Oakley.


Primarna je bila izrada naočara koje se koriste prilikom surfovanja, vožnje skejtborda i snouborda, što jasno ističe da je centar interesovanja ovog brenda svet ekstremnih sportova. Dizajn je funkcionalan, hrabar, svetao i karakterističan za sportiste na daskama. Visoke performanse i specifični sportski ramovi zaslužni su za poverenje pridobijeno od strane zajednice ekstremnih sportista.


Arnette sunčane naočare prolaze kroz obimna testiranja kako bi izdržale sva habanja do kojih dolazi u praktikovanju ekstremih sportova. Sportske naočare za sneg su polarizovane kako bi pružile optimalan vid i redukovale odsjaj snega i leda, dok naočare namenjene za upotrebu u toku leta su napravljene sa dužim zakrivljenima na drškama kako bi osigurale da stoje na jednom mestu, kao i mnoštvo varijacija sočiva za svaki pojedinačni sport.

 

Pročitajte: Zašto plastika a ne staklo.


Arnette-ova marketing šema uključuje sponzorisanje nekih od najuspešnijih sportista u ekstremnom sportu kao što su: Sanoa Lejk, surfer svetske klase, čiji je omiljeni ram, AN3049 Lock Down, postao najprodavaniji za kompaniju. Zatim, Rendal Haris, koji nosi model AN3050 Lustre čiji je dizajn idealan za vejkbording. Daniel Pedrosa, ekstremni trkač na motociklu isključivo nosi Arnette-ov Vision 4103 koje povećavaju kontrast i omogućavaju mu da vidi nesavršenosti na putu.


Ukoliko se bavite sportskim aktivnostima ekstremni ili ne u izuzetnim otpornim i kvalitetnim materijalima možete naći model koji će vam savršeno pristajati, jer to je Arnette.


Sunčana kolekcija naočara Arnette


A.C.E.S. kolekcija (Arnette Creative Exchange System)
Svaki par stakala u ovoj kolekciji A.C.E.S dolazi sa bonus set drškicama u raznim bojama. Uživajte u jednoj suptilnoj koloričnoj i jednoj suptilnoj boji na drškicama, koje možete da menjate i da dobijete prilagođeni izgled, ili dobiti lukav sa tim dodatnim parom.


Arnette polarizovana kolekcija naočara za sunce


Polarizovana sočiva služe da smanje sjaj na reflektujućim površinama, kao što su ulice, sneg, voda ili na haubi automobila . Njihova slojevita polarizacija znači da možete računati na smanjenje odsjaja za vaše oči. Preporučujemo vam neke od polarizovanh stilova.


POLYCARBONATE sočiva za naočare


Polikarbonat je proizveden 1970.godine za primenu u vazduhoplovstvu, korišćen je za vizire na kacigama astronauta i za prozorska stakla za spejs šatl. Njihova izvanredna apsorpcija kvaliteta čine ih savršenim za korišćenje u najtežim uslovima i terenima.


Grilamid okviri za naočare


Idealan za aktivne modele, Grilamid je izuzetno lagan i izdržljiv. Jer je pod uticajem prirodnih promena temperature. Okviri koji su izrađeni od ovog materijala zadržavaju svoj oblik tokom vremena, čak i tokom intenzivne upotrebe.


D.O.T. tačke


Pritisak se definiše kao sila na objekat koji se širi preko površine. To znači da tanki krajevi vaših naočara za sunce, mogu vršitit pritisak i izazvati nelagodnost tokom vremena ako ne stoje baš kako treba. Da bi se to rešilo uvedene su tačke, koji ne samo da pomažu u smanjenju zamora vršenjem pritiska, krugovi na krajevima drškica omogućavaju da su sveukupno udobnije za celodnevnu nošenje.


ABM CLINIC vam nudi veliki izbor sunčanih i dioptrijskih ramova ovog brenda.

 

 

Arnette Shore House SN AN 4186-06 sportske naočare za sunce

 

Arnette Shore House SN AN 4186-06
Arnette Slickster SN AN 4185 227381 sunčane naočare za sport

Arnette Slickster SN AN 4185 227381
Arnette Boiler SN AN 4207 447/3R sportske sunčane naočare

Arnette Boiler SN AN 4207 447/3R

Arnette Squaresville SN AN 4184 218587 sportske naočare za sunce

Arnette Squaresville SN AN 4184 218587

 

A  jedan od popularnijih modela Squaresville AN4184, koji se može naći u sledećim bojama:

  • Gloss Black/Clear – Polarized AN4184-02
  • Havana/Fuzzy Black – Polarized AN4184-03
  • Fuzzy Black/Translucent Purple – Purple Mirror AN4184-04
  • Fuzzy Black/Olive/Khaki AN4184-05
  • Gloss Black/Yellow/Blue AN4184-06

 

Potražite vaš novi par naočara u nekim od prodajnih salona ABM CLINC!!!