ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

10. 01. 2019

VARILUX® E SERIES

 

Revolucija se nastavlja

Proizlazeći iz najnaprednije tehnologije na polju optike, Varilux E Series sočiva predstavljaju revoluciju u progresivnim sočivima i potpuno novo iskustvo za presbiope. Jedinstvena geometrija sočiva, ekskluzivna tehnologija i patentirani proces proizvodnje omogućili su Essilor-u da postavi novi standard u konceptu i proizvodnji progresivnih sočiva. Za presbiope to znači neograničen vid.

Sada Varilux E Series sočiva proširuju Varilux Series portfolio pružajući jednostavnije prilagođavanje još većem broju nosilaca. Kvalitetan vid za sve presbiope.

Jedan zanimljiv eksperiment pokazao je da plivajući efekat igra ključnu ulogu u prilagođavanju na progresivna sočiva kod presbiopa. Ispitanici su postavljeni u virtualno okruženje sa vizualnim podražajima koji su razvijeni da simuliraju dinamičke poremećaje. Zaključili smo da glava i telo pokušavaju da kompenzuju uočenu dinamičku deformaciju slike.

Ono što vidimo ima veliki uticaj na nas. Kada je vidni signal izobličen, u konfliktu sa drugim signalima, to vodi do napora u prilagođavanju i potrazi za kompenzacijom nedostataka.

Predstavljamo Swim Control

Tajna Varilux E Series nalazi se u Swim Control, ekskluzivnoj tehnologiji. Inspirisana sa Nanoptix, ova tehnologija smanjuje plivajući efekat kako bi prilagođavanje bilo što jednostavnije.

Kao i Nanoptix, Swim Control proizlazi iz niza patentiranih preračuna koji se zasnivaju na izračunu mikro-elemenata. Ti mikro-elementi koriste se tako da omogućuju izračun adicije sočiva nezavisno od zakrivljenosti. Kao rezultat, geometrija sočiva je savršeno kontrolisana kako bi se smanjio plivajući efekat.

Swim Control zahteva istu preciznost izrade kao i Nanoptix, osiguravajući potpunu podudarnost prednje i zadnje površine sočiva za vreme procesa obrade. 

Za više informacija posetite neke od naših prodavnica i pitajte naš stručni tim - Vaša ABM CLINIC!

Jug Bogdanova 8 (011/2621-376)

Terazije 29 011/322-99-66 fax 011 32-31-051

Nušićeva 3 011 322-9-777