ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

05. 11. 2020

OAKLEY MATERIJALI

Anaptenijum materijal je čest dodatak na Oakley naočarima. Ovaj materijal se prvo koristio pri izradi ručki za motore,njegova glavna odlika je da pruža bolji zahvat na ručicama motora. Tako da kada je vozač bio u vlažnim I mokrim uslovima njegov stisak je bio sigurniji I pružao mu veću stabilnost. Ime ovom materijalu je dao osnivač Oakley Brenda davne 1975. God. Na Oakley proizvodima ovaj materijal pruža stabilnost čak I dok se znojimo. Prema tome idealan je za ramove koji se koriste u sportu zbog pružanja izuzetne stabilnosti I ne dopušta naočarima da skliznu sa glave. Ovaj materijal koristi se uglavnom na krajevima drškica I na papučicama koje se oslanjaju na nos.


Na taj način Oakley implementira jos jedan svoj patent u celu priču, a to je 3 Point Fit. To znači da okvir dodiruje samo most nosa I deo iza slepoočnica I na taj način uklanja neudobnost.

 

O’matter je jos jedan patentirani materijal koji Oakley koristi pri izradi svojih naočara. O’matter je 25% lakši od normalnog acetata I dva puta jači. Materijal je otporniji na toplotu I hladnoću , što sprečava da okvir postane krt. Na taj način može da isprati ekstremne uslove aktivnog načina života. O’matter je fleksibilniji od acetata I samim tim ima više prednosti. Fleksibilnost će omogućiti da okvir bolje stoji na licu za udobno nošenje.

 

 

C-5 je legura pet jedinjenja metala koju Oakley koristi pri izradi metalnih ramova. Materijal kombinuje čvrstinu I izuzetnu fleksibilnost. Ove prednosti ga čine pogodnim za izradu tankih I laganih ramova. C-5 se poredi sa titanijumom po svojoj težini I otpornosti na ogrebotine.