ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

18. 03. 2016

Polaroid naočare

Polaroid korporacija koju su davne 1937. godine osnovali Edwin H. i George W., od samog početka svog postojanja, posebnu pažnju poklanja sigurnosti oka. Zbog toga akcenat stavlja na polarizovana stakla.

 

Pročitajte: Michael Kors.

 

Edwin H. Land je prvi napravio polarizovana stakla još 1929. godine, koristeci specijalni sintetički polarizovani materijal za komercijalnu upotrebu, koji se u vidu posebnog sloja mogao naneti na povrsinu stakala.


Polaroid ženske naočare za sunce

 

Uporedo sa mnogim drugim patentima Edwina H. Landa u korporaciji Poalroid, kao što su instant fotoaparat (1948. godine), patenti u izradi filmova i drugi, usavršavala se izrada naočara. Prvi par naočara je prevazišao sva očekivanja i vrlo brzo je zbog ogromne potražnje brend prevazišao granice američkog tržišta.

 

Pročitajte: Vogue.

Moderne Polaroid naočare za sunce

Vremenom su se nizale uspešne kolekcije, tako da su i mnoge poznate ličnsti rado uvrstile Polaroid naočare u svoj svakodnevni aksesoar. 

 

  Polaroid vintage naočare             Ženske Polaroid naočare za sunce

 

Neki od njih su Marlon Brando, Stivi Vonder, koji je nosio naočare iz kolekcije "The Best Under The Sun", posvećenoj osvrtu na početke i sve što je bilo tipično za ovaj brend od 1937. godine. 

 

 Polaroid sunčane naočare             Polaroid naočare za sunce
 

U istom periodu je izbačen katalog sa serijom vintage modela i poznatih ličnosti koje su ih nosile u različitim životniom situacijama.

 

 Starinska reklama za Polaroid sunčane naočare               Starinska reklama za Polaroid naočare za sunce             Starinske Polaroid naočare za sunce
  

Jedan od promotera Polaroid sunčanih naočara u poslednjih par godina je i Lady Gaga.

 

Lady Gaga nosi Polaroid naočare za sunce

 

Skoro godinu dana nakon što je postala kreativni direktor kompanije Polaroid, popularna pevačica je otkrila plodove svog rada. U ovoj saradnji napravljen je paket proizvoda, nazvan Grey Label by Haus of Gaga, ti gedžeti, naočare za sunce s ugrađenom kamerom i LCD displejom, štampač za mobilne telefone i kameru.


Lady Gaga i Polaroid naočare za sunce


Ali ako se vratimo na početak i ono što zapravo izdvaja Polaroid kao brend, a to su polarizovana stakla i njegove tehničke karakteristike.Ne možemo  da se ne zapitamo koje su to prednosti polarizovanih stakala, odnosno plastike u odnosu na standardna.

Naočare za sunce sa polarizovanim staklima omogućavaju jasniji vid, čistije kontraste, manje zamaranje i naprezanje očiju.

 

Polaroid naočare za sunce


Prijaju ljudima koji duže borave pored vode i na snegu. Polarizovana stakla su se takođe bolje pokazala u odnosu na klasična i prilikom vožnje.


Pogled kroz Polaroid naočare i bez njih          Kako izgleda sa Polaroid naočarima i bez njih   


Kod  površina kao što je asfalt ili velike staklene površine, javlja se najviše refleksija i odsjaja. Kada svetlost pada na površinu sa visokim stepenom refleksije, dolazi do jakog blještanja. Zbog toga su polarizaciona sočiva u naočarima za sunce postavljena pod uglom koji dozvoljava samo vertikalnu filtriranu svetlost da prođe.

 

   Kako se reflektuje svetlost do oka


Ovo možemo i sami da vidimo ako stavimo par polarizacionih naočara i pogledamo u reflektujuću površinu. Polako naginjući glavu u desno i u levo, primetićemo da se odbljesak od površine pojačava kako menjamo ugao posmatranja.


Polaroid stakla dozvoljavaju polarizovanoj svetlosti da dopre do oka, zahvaljujući vertikalnim filterima koji efikasno blokiraju horizontalno svetlo. Zbog svega navedenog, polarizovana stakla Polaroid naočara za sunce poboljšavaju vaš pogled dok će ga neka druga obična stakla samo zatamniti.

   

                                                            Slojevi na Polaroid sočivima za naočare

 

Pitate se čime se ovo postiže?


Polaroid stakla sadrže u sebi više slojeva. Osnovni element ovih stakala je polarizacioni sloj, koji se nalazi u centru, odnosno u "sendviču", u samoj strukturi stakla. Sa obe strane filtera su UV absorberi, koji blokiraju štetna UV zračenja. Nakon toga se nanose slojevi koji sočivima daju čvrstinu i nakon toga sloj protiv grebanja. Sve ovo skupa doprinosi prepoznatljivom kvalitetu ovog brenda.


Prikaz slojeva na Polaroid staklima za naočare


ABM KLINIKA u svojim prodajnim salonima nudi veliki broj aktuelnih modela i stilova Polaroid naočara za sunce, kao što su: pilotske, stilske, sportske, klasične, fleksibilne (elastične) ili fit over naočara namenjenih za nošenje preko standardnih dioptrijskih.

 

Osim sunčanih ABM CLINIC ima veliki izbor dioptrijskih okvira iz Polaroidovog asortimana, kao i veliki broj dečijih naočara.

 

Polaroid muške naočare za sunce SN P4217A POLAROID II    Polaroid muške sunčane naočare SN O4214W POLAROID O

SN P4217A POLAROID II 

SN O4214W POLAROID O

                             

 

Polaroid ženske naočare za sunce SN P8317A POLAROID I

Polaroid ženske sunčane naočare PLD4017.S.PZO POLAROID II

SN P8317A POLAROID I

PLD4017.S.PZO POLAROID II

                                                               

SN P8317B POLAROID I, SN P8339A POLAROID II, SN P8339B POLAROID II, SN P4126A POLAROID I,
SN 04213W POLAROID 0, SN P7228A POLAROID II, SN P8315A POLAROID II,SN P8158A POLAROID I,
SN PLD4017.S.PZO POLAROID II, SN P8315B POLAROID II, SN P8431A POLAROID II,SN P8250A POLAROID I,
SN PLD1013.S.V08 POLAROID II, SN P8243A POLAROID II, SN P4217A POLAROID II.