ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

08. 12. 2016

Dioptrijski okviri Christian Lacroix

Smeli oblici i boje, jedinstveni dizajn i ručna izrada, predstavljaju prepoznatljivi potpis Francuskog brenda Christian Lacroix.

 

Mladalački i moderni Christian Lacroix dioptrijski ramovi


Christian Lacroix je u prethodnih par sezona uspešno sarađivao sa poznatom Italijanskom kućom za izradu acetata Mazzuchelli. Kao rezultat ove Italijansko- francuske saradnje dobijeni su izuzetni otisci u acetatu koji odišu luksuznim dizajnom i kvalitetom izrade.

 

Pročitajte: Ray Ban dioptrijski model 5028.

Christian Lacroix  CL1022-114 dioptrijske naočare

CL1022-114 dioptrijski okviri


Svi dioptrijski okviri su potpuno jedinstveni s obzirom da kuća Mazzucheli isključivo radi za potrebe i po meri brenda Christian Lacroix. Zbog svega navedenog, svaki milimetar svakog njihovog okvira odiše prefinjenošću, luksuzom i originalnošću i predstavlja dizajn u svom najprefinjenijem obliku.

 

                                                                     

                      

 

Christian Lacroix CL3040 902 naočare za vid Cristian Lachroix CL1043 237 sunčane naočare

CL3040 902 dioptrijski okvir

Christian Lacroix CL1043 237

 

Bilo da je za inspiraciju uzet cvetni dezen, mermer, dijamant ili ma koji drugi element, svaki par naočara odiše jedinstvenim i prepoznatljivim luksuzom baroka. To je ono što kuću Christian Lacroix od osnivanja pa do danas čini jedinstvenom i prepoznatljivom na trzištu. Od samog početka , pre 22 godine kreacije ovog brenda podjednako su okupirale pažnju kreatora, modnih urednika, ali i velikih zvezda.

 

Christian Lacroix moderne drške od naočara


Kod dioptrijskih naočara Christian Lacroix, svaki element je biran sa posebnom pažnjom. Od materijala, preko drškice, do ličnog pečata, u kombinaciji sa prepoznatljivim baroknim monogramom koji krasi vrhove drškica.

               

Christian Lacroix CL1049 dioptrijski okvir Chrisian Lacroix CL1023 dioptrijski okvir Christian Lacroix CL1050 dioptrijski okvir

CL1049 dioptrijski okvir

CL1023 dioptrijski okvir

Dioptrijski okvir CL1050

                                                                                                                      

Čak su i futrole za odlaganje naočara koje su dizajnirane sa posebnom pažnjom.

 

Christian Lacroix kutije za dioptrijske naočare

 

Posetite prodajne salone ABM Clinici upotpunite svoj stil dodirom ovakvog luksuza na svom licu.

 

Šta je to acetat


Acetat je specifičan materijal za izradu naočara izuzetne udobnosti i lepote. Dobija se od sastojaka biljnog porekla, kao što su pahuljice pamuka. Zadržava karakteristike materijala od kojih je izrađen i samim tim sve alergije i iritacije na koži prilikom nošenja dioptrijskih okvira izrađenih u ovom materijalu su svedene na minimum. Acetat se od drugih materijala razlikuje i po estetskom efektu. Ostavlja utisak prirodnih materijala poput slonovače, keramike ili murano stakla. Tako da nikada nećete dobiti dve identične šare na okviru. Zbog svega navedenog, naočare izrađene u acetatu nazivamo malim umetničkim delima.


Pročitajte: Naočare od acetata.