ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

Za vožnju

Posedovanje kvalitetnih naočara vozači posebno cene, jer im one omogućavaju maksimalan komfor prilikom vožnje. Adekvatna dioptrija se podrazumeva, tako da ćemo mi u tekstu koji sledi obraditi tehike oplemenjivanja stakala koje dovode do maksimalnih perfomansi.

 

Kada su u pitanju sunčana dioptrijska stakla ABM CLINIC preporučuje stakla sa polarizacijom. Takva stakla pored atraktivnih boja su i najefikasnija u eliminisanju odbleska koji se javlja kada imamo refleksiju sunčane svetlosti od svih glatkih površina. O efektu polarizacije i tehničkim karakteristikama već smo pisali, a za sve one koji žele više da saznaju mogu da pročitaju OVDE.

 

Da bismo eliminisali refleksiju koja se javlja kada je izvor svetlosti iza nas, ABM CLINIC preporučuje da se u ovakva stakla obavezno ugradi antirefleks sa unutrašnje strane. I o ovome smo već pisali,  a za one koji žele više da nauče to mogu da pročitaju OVDE.

 

Jedna od osnovnih zamerki koju imaju nosioci naočara je problem prevelike refleksije kod noćne vožnje. Na preveliku refleksiju posebno se žale klijenti koji imaju minus dioptriju u kombinaciji sa cilindrom. ABM CLINIC uvek predlaže klijentu da odabere dioptrijska stakla sa antirefleksom, kako bi navedene tegobe bile umanjene. ABM CLINIC ima u ponudi razne opcije antirefleksnih stakala, od domaćih proizvođa, pa do renomiranih svetskih brendova kao što su Essilor i Hoya.

 

Postoji određen procenat ljudi kojima ni antirefleks u dovoljnoj meri ne umanjuje blještavilo u noćnim uslovima, pa smo tim  klijentima u mogućnosti da ponudimo svetlu amber boju koja  je posebno dizajnirana za noćnu vožnju zato što vozačima pruža dodatni kontrast.