ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

Dioptrijska stakla

Otkrijte kompletan raspon ABM dioptrijskih stakala.

 

Dioptrijsko Staklo (Sočivo) je jedinstvena kombinacija: Površine odnosno dizajna koji omogućuje korekciju vašeg vida. Svaka vrsta potrebne korekcije se rešava sa definisanim dizajnom, npr. monofokalna dioptrijska stakla, bifokalna dioptrijska stakla, progresivna dioptrijska stakla, personalizovana dioptrijska stakla, dioptrijska stakla za rad ispred kompjutera.

 

Koje dioptrijsko staklo je najoptimalnije za svakog klijenta ponaosob možemo znati tek kad vidimo recept od lekara, ali i na osnovu pažljivog slušanja klijenta i analize njegovih potreba. 

 

Svedoci smo šarenolike ponude dioptrijskih stakala u pogledu cene i kvaliteta. Klijent najčešće uopšte nije informisan koja mu je dioptrijska stakla optičar predložio, tako da i ne zna da li je za istu dioptriju mogao da kupi jeftinija dioptrijska stakla, ili je pak mogao da kupi bolji proizvod koji bi na najbolji mogući način rešio njegove probleme. ABM ovom delu posla poklanja jako veliku pažnju. Našeg klijenta prilikom izbora dioptrijskih stakala edukujemo i informišemo i zajednički dolazimo do zaključka koje je to rešenje najoptimalnije za njega. Konstantnom edukacijom i praćenjem inovacija u optici u mogućnosti smo da ponudimo najsavremenija rešenja koja u ovom trenutku nudi savremena optika. 

Šta je to što pravi razliku u kvalitetu između dioptrijskih stakala i koje su to karakteristike koje mi posmatramo i koje sve zajedno čine neko dioptrijsko staklo boljim od drugog.

Klijenti najžešće od zahteva imaju da dioptrijska stakla budu što tanja i laganija. Kombinacijom materijala (što je veći indeks prelamanja svetlosti dioptrijsko staklo je tanje) i optimizacije debljine (moguće je samo kod plus dioptrije) i izborom adekvatnog dioptrijskog okvira postižemo efekat da dioptrijsko staklo posle montaže u dioptrijski okvir bude tanko i lagano. Pored velikog iskustva koristimo i specijalne programe koje nam omogućavaju proračun debljine i težine i na taj način klijent je već upoznat i pre montaže dioptrijskog stakla o debljini i težini. Ovi proračuni mogu biti od velike koristi kada smo u dilemi između dva dioptrijska okvira ili dva materijala, jer je i cena bitan faktor, pa je klijent u mogućnosti da vidi šta je to što to  dobija sa višim indeksom, i da li mu je ta investicija isplativa.

Debljina stakla nije jedina karakteristika koje je bitna za puno zadovoljstvo korisnika. Ovde ćemo spomenuti i čvrstoću dioptrijskog stakla tj. tačku kidanja odnosno loma. Ovo nam je od presudne važnosti kada klijent odabere ram na bušenje tj ram bez okvira, ili naočare na narezivanje tj poluram (to su naočare koje u donjem delu imaju strunu koja drži dioptrijsko staklo). Poznavanje karakteristike stakla u pogledu loma je od presudne važnosti da klijent bude potpuno opušten u manipulaciji sa ovakvim naočarima i da ne strepi da će doći do loma ili krzanja dioptrijskog stakla.

Kao jedan od češćih zahteva klijenti traže fotoosteljiva dioptrijska stakla. Kad pogledamo raspon cena zaključujemo da i takva dioptrijska stakla imaju različite karakteristike koje klijentu pružaju veći ili manji komfor. Šta je to što nam je bitno kod ovakvih dioptrijskih stakala i šta to utiče na cenu. Za početak to je debljina. Svako fotoosetljivo dioptrijsko staklo može da se napravi od različitih materijala, odnosno različitih debljina. Tanje fotoosetljivo dioptrijsko staklo je naravno skuplje. Međutim, nije debljina fotoosetljivog stakla jedina karakteristika koja nam je bitna. Od velike nam je važnosti da fotoosetljivo dioptrijsko staklo ima 100% UV zaštitu (ovo napominjemo jer nemaju sva fotoosetljiva dioptrijska stakla UV zaštitu), bitno nam je brzina reakcije tj sposobnost dioptrijskog stakla da za što kraće vreme postigne zatamnjenje. Koje je to maksimalno zatamnjenje koje može da postigne, koliko mi treba da se vrati u prozirno stanje, i da li je prozirno stanje skroz prozirno ili ipak ostaje malo zatamnjenja. Ovo svim ovim detaljima ABM vodi računa i klijentu se predoče sve opcije.

 

 

Materijal: glavna komponenta dioptrijskih stakla. Od njegovog izbora će zavisiti estetika, težina i otpornost stakla.

 

Dorada se nalazi na prednoj i zadnjoj površini stakla i predstavlja dodatnu vrednost vašeg dioptrijskog stakla: protiv blještanja, prljavštine, ogrebotina, zamagljivanja, itd.

 

U ABM-u, bez obzira na zahteve vašeg vida i vaše godine, imamo pravo rešenje za vas! Otkrijte kompletan raspon rešenja iz ABM-a!

personalizovana stakla

PERSONALIZACIJA

 

ABM nudi više vrsta personalnih stakala:

Eye Code, Položaj i ponašanje, Prilagođavanje prema okviru.

progresivna stakla

PROGRESIVNA STAKLA

 

Progresivna stakla nude mekan prelaz od vida na daljinu,

preko vida na srednjoj udaljenosti do vida na blizinu pokrivajući i

sve ostale potrebne korekcije.

naočare za rad na kompjuteru

REŠENJA ZA RAD ISPRED KOMPJUTERA


Bez obzira na vaše godine i probleme sa vidom, ABM ima rešenje.

Essilor Computer stakla će odgovoriiti na vaše individualne potrebe.

Essilor Computer sočiva smanjuju napetost vaših očiju pružajući jasniji i udobniji vid.

monofokalna stakla

MONOFOKALNA STAKLA

 

Monofokalno staklo je staklo koje ima istu dioptriju preko čitave površine.

Koristi se za korekciju „jednostavnih“ problema sa vidom kao što su miopija, hiperopija, astigmatizam.

materijali za izradu dioptrijskih stakala

MATERIJALI

 

Kao što postoji više materijala za ramove (metal, plastika i dr. ) tako postoji više vrsta materijala za izradu stakala.

Izbor materijala ima veliki uticaj na estetiku, debljinu i izdržljivost stakla.

dorade dioptrijskih stakala

DORADE

 

Zasnovane na najnaprednijoj tehnologiji, Essilor-ove višeslojne anti-refleksne dorade nanose se na oftalmološka sočiva donoseći svakodnevnu udobnost vida nosiocu.

Uzmite najbolje od svojih stakala, Essilor stakla sa doradama.

dioptrijska stakla za sunce

SUNCE I BOJE

 

Zaštite svoje oči od UV zračenja!

Odaberite sunčana, fotoosetljiva ili polarizaciona stakla.

Od sada je moguće da na dobijete i ogledalo efekat u više različitih boja.