ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

VARILUX X SERIES

Varilux® X je najnaprednije progresivno sočivo vodeće svetske kompanije za proizvodnju dioptrijskih stakala Essilor.

Varilux® X je osmišljen da izađe u susret današnjim problemima presbiopa u 21. veku. S obzirom da su progresivna sočiva koncipirana tako da u svakom trenutku možemo da jasno vidimo na različitim distancama, sa prethodnim generacijama nisu uzeti u obzir današnji uslovi rada, jer sve više koristimo digitalne uređaje, kao što su pametni telefoni i tableti, radne navike kao i radni prostori su se promenili u odnosu na ono što su bili pre deset i više godina. Sada se većina aktivnosti odvija nadohvat naših ruku.

Razlika je u tome što kod novog progresiva, imamo mnogo šire i jasnije polje za srednju udaljenost kao i čitanje, a pritom daljina nije suženija. Smanjeni su pomeraji glave, akcenat je stavljen na volumen koje naše oko u radnoj zoni obuhvata, kao i na multitasking koji radimo.

Samo sočivo poseduje, 3 revolucionarne Essilorove tehnologije:
• Nanoptix
• Synchroneyes
• XTend Novo!

Nanoptix je revolucija u tehnologiji sočiva. Struktura sočiva je posebno i precizno rekalkulisana da bi se neutralisao i smanjio plivajući efekat i obezbedila veća udobnost prilikom dinamičnih radnji.

Synchroneyes revolucija u dizajnu sočiva, zasnovana na najsavremenijem istraživanju, uzima se u obzir fiziološka razlika između dva oka kako bi se osiguralo široko vidno polje.

XTend tehnologija predstavlja revoluciju u konceptu sočiva, koja pruža oštar vid na više udaljenosti za isti smer gledanja. Nosilac nesmetano zapaža svaki detalj u zoni nadohvat ruke i u pokretu. Po prvi put izračunat je volumen vida potreban za obavljanje svakodnevnih zadataka na udaljenosti nadohvat ruke.