ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

15. 11. 2018

PREDNOSTI NOŠENJA KONTAKTNIH SOČIVA U ODNOSU NA NAOČARE

Ljudi najčešće naočare zamenjuju kontaktnim sočivima iz praktičnih ili estetskih razloga. Zamor pri nošenju naočara, njihova težina, pritisak na nosu ili iza uva, stalno prljanje ili zamagljivanje, ograničavanje vidnog polja u nekim pravcima gledanja, dosadna navika podizanja naočara koje klize na nosu, dovoljan su razlog da se opredelite za kontaktna sočiva.

 

 

Nošenje mekih kontaktnih sočiva samo po sebi ne traži nikakav period adaptacije, pruža maksimalni vidni komfor, ne žulja i ne iritira, takođe pruža mnoštvo prednosti u odnosu na naočare.

 

Kontaktnim sočivima se postiže bolja oštrina vida kod mnogih očnih mana, naročito kod astigmatizma, visokih dioptrija, keratokonusa. Takodje moguća je korekcija i kada je dioptrija između dva oka veća od 3 dioptrije (anizometropija).

 

 

Kontaktna sočiva obezbeđuju neometan periferni vid što je izuzetno važno za vozače, fotografe, sportiste, ali i u svakodnevnim aktivnostima. Kontaktnim sočivima postiže se i prirodan izgled, što je mladima veoma bitno. Naočare se na kiši pokvase, a zimi pri prelasku iz toplije u hladniju prostoriju, zamagle se. Sa sočivima ovaj problem ne postoji. Uz sočiva je moguće nošenje sunčanih naočara kao modnog detalja. Takođe, kontaktnim sočivima u boji možete promeniti boju vaših očiju. 

 

Ako želite da Vaše naočare zamenite kontaktnim sočivima, kod nas možete naći veliki izbor kontaktnih sočiva vodećih svetskih brendova. Veliki lager mesečnih i dnevnih sočiva DOSTUPAN JE ODMAH. Vaša ABM Clinic