ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

18. 04. 2018

Premijum sočiva za vožnju- ZEISS DriveSafe

Pod otežanim uslovima za vožnju (kiša,magla,sumrak ili noćna vožnja),mnogi od nas se osećaju nesigurno.Vožnja je izazov za sve nas bez obzira na to koliko dobro vidimo,a posebno za ljude koji nose dioptrijska stakla ( statistika pokazuje da su 83% nosilaca dioptrije vozači).

 

Zeiss predstavlja nova sočiva posebno dizajnirana da izadju u susret i zadovolje vizuelne zahteve ljudi koji žele da se osećaju sigurnije i prijatnije dok voze. Zeiss Drive safe sočiva postoje u monofokalnoj i progresivnoj verziji.

 

 

 

Tri ključna faktora koja izdvajaju Zeiss Drive safe sočivo od ostalih da bi vožnja bila sigurnija i prijatnija :

 

  • Luminance Design® Technology - uzima u obzir veličinu zenice u uslovima manje osvetljenosti za bezbedniju vožnju. Zenica reaguje na intenzitet svetlosti iz okruženja posebno kada svetlost ide pravo ka oku. U dnevnim uslovima zenica je sužena,dok je noću raširena.U mezopskim uslovima (sumrak,kiša,tmurni dani ili noćna vožnja) dijametar zenice je izmedju skupljene i raširene . Percepcija prostora ,na primer procena udaljenosti postaje otežana za vozača. 

 

 

 

 

  • ZEISS DuraVision Drive Safe slojevi smanjuju nadolazeće blještanje od farova kola koja nailaze u susret-blještanje opisujemo kao poteškoću gledanja na jakoj svetlosti ,bez obzira da li je u pitanju sunčeva ili veštačka svetlost.Intenzivno blještanje od modernih LED I XENON SIJALICA koje se sve više koriste u auto industriji mogu biti rizik za naš vid jer smanjuju vidljivost objekata i smanjuju osetljivost oka na kontrast.Subjektivno se opisuje kao nelagoda i iritacija. 

 

 

  • Zeiss DuraVision Drive Safe omogućava čistu vidljivost puta,kontrolne table,i lakše menjanje fokusa na srednje i spoljne retrovizore.Vožnja zahteva visok nivo koncentracije.Vozač mora da menja fokus sa puta,kontrolne table,na srednji ili spoljne retrovizore da bi adekvatno procenjivao uslove saobraćaja.

 

Više informacija o Zeiss DriveSafe možete dobiti u prodajnim salonima ABM CLINIC.