ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

15. 05. 2018

ŠMINKANJE I KONTAKTNA SOČIVA

Ako nosite kontaktna sočiva, verovatno Vam se dogodilo da vam prilikom šminkanja u oko upadne trunčica maskare, senke, krejona. Osećaj je veoma neprijatan, dolazi do peckanja i bola propraćenim suzama. Ali ako nosite kontaktna sočiva, ne morate odustati od šminkanja.


Šminku uvek nanosite posle stavljanja kontaktnih sočiva, ne samo da ćete bolje videti, već ćete izbeći da trunčice senke ili maskare upadnu između sočiva i rožnjače, što može izazvati iritaciju i suzenje oka. U slučaju da Vam se to dogodi najbolje je izvaditi sočivo i temeljno ga očistiti pre ponovnog stavljanja.

 

 

 

Najbolje je koristiti hipoalergijske kozmetičke proizvode. Koristiti mekšu olovku za oči kako bi se manje mrvila. Ne stavljati olovku na unutrašnji deo kapka. Za maskaru je najbolje kosristiti vodootpornu maskaru, jer se ne razmazuje kao obična. Međutim, većina sadrži vlakna najlona, koja se odlepljuju od trepavica kada se osuše i mogu da upadnu u oko. Maskaru nanesite jednom, eventualno u dva tanka sloja i neće biti problema. Treba izbegavati senke u prahu, posebno ako sadrže sedef (upada u oko i lepi se na površinu sočiva) i masne senke jer se teško skidaju. Takođe treba izbegavati pudere u prahu.


Skidanje šminke se obavlja nakon skidanja kontaktnih sočiva. Tako se sprečava da se sočivo umrlja ostacima šminke.

 

Ukoliko ste bili u nedoumici da li koristiti kontaktna sočiva prilikom šminkanja, nadamo se da smo Vam pomogli. Vaša ABM CLINIC