ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

18. 04. 2018

SOČIVA ZA ASTIGMATIZAM

P: Poštovani, imam nekoliko pitanja i molila bih vas za savet. Doktorka mi je prošle nedelje utvrdila astigmatizam. Ja bih volela da nosim sočiva, tako mi je zgodnije. Zanima me da li postoje sočiva za astigmatizam? Koliko dugo mogu da se nose? Da li mi je potrebno još nešto za održavanje uz njih? Unapred zahvalna. Ana.


O: Poštovana Ana, naravno da postoje sočiva za astimatizam, raznih proizvođača i parametara. Postoje mesečna torična i dnevna torična. Potrudićemo se da Vam približimo što bolje izbor koji mi nudimo.


Air Optix for Astigmatism- bazna krivina 8.7, dijametar 14.5, 3 komada u pakovanju. Dnevno nošenje sa mesečnom zamenom. Potrebna sredstva za održavanje.


Sočiva sa visokom transmisijom koiseonika. Biasferičan dizajn omogućava da sočivo bolje naleže, pruža jasan vid i veći komfor. Sočiva su izdađena uz pomoć dve najnaprednije tehnologije SMARTSHIELD-daje glatku površinu otpornu nalepljenje depozita i prljavštine i HIDRAGLYDE MOISTURE MATRIX- dugotrajno oblaže sočivo vlažnim omotačem.

 

Bausch & Lomb Soflens Toric- bazna krivina 8.5, dijametar 14.5, 6 komada u pakovanju. Dnevno nošenje sa mesečnom zamenom. Potrebna sredstva za održavanje.


Mesečna kontaktna sočiva za korekciju astigmatizma. Izuzetan dizajn omogućava stabilno i konforno nošenje, jasan i oštar vid.

 

Frequency XCEL Toric- bazna krivina 8.7, dijametar 14.4, 3 komada u pakovanju. Dnevno nošenje sa mesečnom zamenom. Potrebna sredstva za održavanje.

 

Savremen dizajn sa toričnom zadnjom površinom. Veoma visok komfor rezultat je superiornog dizajna i veoma tankih ivica.


Bausch & Lomb Pure Vision Toric- bazna krivina 8.7, dijametar 14.5, 3 komada u pakovanju. Dnevno nošenje sa mesečnom zamenom. Potrebna sredstva za održavanje.

 

Sočiva proizvedena od silikon-hidrogel materijala koji obezbeđuje veliki protok kiseonika do oka i otpornost na stvaranje depozita. Pruža celodnevni komfor i u uslovima slabijeg osvetljenja.


CooperVision Biofinity Toric- bazna krivina 8.7, dijametar 14.5, 3 komada u pakovanju. Dnevno nošenje sa mesečnom zamenom. Potrebna sredstva za održavanje.


Odlika ovih sočiva pored velike propustljivosti kiseonika je i visok nivo vode. Rezultat je velika oštrina vida i superiorna lagodnost tokom celog dana.


Dailies AquaComfort Plus Toric- bazna krivina 8.8, dijametar 14.5, 30 komada u pakovanju. Dnevno nošenje i zamena. Nisu potrebna sredstva za održavanje.


Jednodnodnevna torična kontaktna sočiva sa trostrukim sistemom vlaženja.


Agens 1- obezbeđuje vlaženje i komfor pri postavljanju.

 

Agens 2- nalazi se u materijalu sočiva i oslobađa se u suzni film tokom treptanja.

 

Agens3- omogućava kontinuirano i prolongirano oslobađanje agensa 2.

 

Nadamo se da smo Vam pomogli na samom početku nošenja kontaktnih sočiva. Ukoliko se na osnovu Vaših parametara odlučite za korišćenje sočiva, na našoj klinici imate mogućnost besplatog utvrđivanja dioptrije. Stručni saveti naših oftamologa i ljubazno osoblje, u našim prodajnim salonima, su uvek tu za sva Vaša dodatna pitanja. Vaš ABM CLINIC