ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

05. 10. 2018

ZEISS Single Vision AS

Klasično plastično sočivo sa asferičnim površinskim dizajnom. Zahvaljujući kružnoj simetrično asferičnoj prednjoj površini, ZEISS Single Vision Aspheric pokazuje ravniju prednju površinu i odličan vizuelni kvalitet. ZEISS Single Vision Aspheric je asferično sočivo vidljivo tanje i ravnije u poređenju sa ZEISS Single Vision iste dioptrijske jačine,a posebno u plus dioptrijama. ZEISS Single Vision AS preporučujemo nosiocima naočara sa većim dioptrijama, koji žele vizuelno lepša laganija i optički naprednija stakla.

 

 

 

Korekcija sferične aberacije


Kod sferičnih stakala periferni zraci se mnogo jače prelamaju u odnosu na svetlosne zrake blizu optičkog centra sočiva. Ova aberacija je poznata kao sferična aberacija, koju će nosioc osetiti i opisati kao zamućenje posebno kad ne gleda kroz opticki centar sočiva.

 

 

 

Rešenje:ASFERIČAN DIZAJN POVRŠINE DIOPTRIJSKOG STAKLA


Kada je površina diptrijskog sočiva “širom otvorena” na perifernim delovima tako da površinska struktura odstupa od sferičnog oblika svi zraci koji dolaze iz daljine se sreću ponovo u jednoj tački . Na ovaj način aberacija je korigovana.
Pozitivan strana ovog “ravnanja” stakla je tanje i lakše staklo. Ovaj efekat je najvidljiviji na pozitivnim dioptrijama. U ovom slučaju redukcijom centralne debljine smanjuje uveličanje oka pa oko izgleda prirodnije.

 

DOBROBITI ZA NOSIOCA

 

  • Kod pozitivnih dioptrija do 20% lakša i tanja od ZEISS Single Vision Sferičnog stakla
  • Asferičan dizajn površine daje izvanredan vizuelan kvalitet
  • Ravnija krivine prednje strane dioptrijskog sočiva
  • Oči su manje uveličane nego sa tradicionalnim dioptrijskim sočivima
  • Velika otpornost na lom (pogodna za decu i sport)
  • Dostupna u DuraVision Platinum slojem 


ZEISS Single Vision AS 1.74


Ekstremno tanko i zadivljujuće lagano dioptrijsko sočivo. Za sve nosioce naočara sa većom miopijom ZEISS Single Vision AS 1.74 je definitivno pravi izbor. Izuzetan komfor ovog dioptrijskog sočiva je pogodan za sva područja upotrebe: za posao, za aktivnosti opuštanja i za sport.


ZEISS Single Vision AS 1.67


ZEISS Single Vision AS 1.67 je ekstremno tanko monofokalno dioptrijsko sočivo.Veoma je lagano i posebno sočivo na više načina. 1977 ZEISS je prvi u Evropi uspeo da polimerizuje plastično sočivo sa super visokim indeksom za serijsku proizvodnju. Samom polimerizacijom materijala ZEISS proizvodi visokoindeksna stakla već dokazanom ZEISS tehnologijom bilo da su asferična monofokalna dioptrijska sočiva ili ZEISS Individual Progresiv 2. 

 

Svratite u prodajne salone ABM CLINIC, a naše ljubazno osoblje će Vam pomoći u odabiru stakala samo za Vaše oči.