ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

09. 02. 2018

CRIZAL® SUN UV- ZA NAJBOLJU ZAŠTITU POD SUNCEM

 

Da li znate da 50% UV zračenja dolazi od refleksije sa zadnje i bočne strane sočiva?


Većina sunčanih naočara blokira sunčeve zrake samo sa prednje strane sočiva, dok sa zadnje i bočne strane dolazi do prolaza sunčevih zraka, izazivajući refleksiju. Stoga je Essilor dizajnirao specijalni sloj koji ima namenu da štiti oko od UV zraka, smanjujući refleksiju.


CRIZAL® SUN UV je još jedan od Essilorovih zaštitnih slojeva. Anti- refleksifni premaz specijalno dizajniran za sunčane naočare, pružajući udoban vid uz maksimalnu zaštitu od UV zračenja. To je ekstremno tanak sloj, koji ne dodaje nikakvu debljinu staklu. CRIZAL SUN UV ima E-SPF™50+ indeks, najviši E-SPF™ indeks na sunčanim staklima, za ozbiljnu UV zaštitu na otvorenom prostoru.

 

 

Pored kompletne zaštite od štetnih UV zraka, CRIZAL® SUN UV sloj omogućuje ljudima da jasnije vide, smanjuje odsjaj i refleksiju, što je posebno korisno prilikom vožnje. Takođe, ovaj sloj smanjuje skupljanje prašine i kapljica vode na staklima, daje otpornost staklu od ogrebotina i mrlja. Time će CRIZAL® SUN UV osigurati da Vaša stakla duže traju, lakše se čiste i daju odlične vizualne performanse. CRIZAL® SUN UV se može raditi sa dioptrijom, a i bez nje. 

 

 

 

 

CRIZAL® SUN UV se svima preporučuje, jer pomaže u prevenciji preranog starenja oka. Ako želite najbolje za svoje oči svratite u ABM CLINIC-u.