ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

05. 03. 2019

TRENDOVI 2019 U OPTICI

 

 

NEBESKA ILUZIJA
Nebeska iluzija je eteričan i graciozan svet u kom se boje slobodno kreću i lagano plešu na površinama. Delikatno nanošenje materijala i teksturiranih reljefa gradi se na nezemaljskoj naraciji koja se graniči s ivicom čiste magije. Iluzija se manifestuje u pokretu, pretočenom kroz fluidni materijal i zrači bojama koje se kreću od mekog do eksplozivnog.
STRUKTURNE IGRE
Strukturne igre su sfera proporcionalne igre, koja prikazuje smele volumene koji su arhitektonski čisti i precizni.
Preuveličani okviri i oblici, tipično teški ili gornji ili donji delovi, elegantno su predloženi na specifičan način. Materijali su luksuzni, prefinjeni dizajn kao i tehnike oblikovanja i same površine. Sve što je urađeno urađeno je s pomnom kiparskom strogošću.
ČISTA ZNATIŽELJA
Kod čiste znatiželje imamo pomak paradigme u percepciji luksuza i lepote. Materijali nisu preterano rafinirani ili nisu previše izmenjeni kroz industrijske procese, ali ostaju istiniti i čuvani upravo onakvi kakvi jesu. Umjesto toga, vrednost leži u sirovoj dragocenosti površina, gde su nesavršenosti dobrodošle i pohvaljene zbog njihove istinske prirode.
URBANA AKTIVNOST
Urbana aktivnost neprimetno potvrđuje želju i uvažavanje funkcionalnih savremenih rešenja za sportsku odeću i sve prateće proizvode. Materijali su visoko inovativni, ali se sprovode kroz elegantne urbane konstrukcije i dinamična rešenja. Područje atletike je kamuflirano u sofisticiranu estetiku dizajna koja je inspirisana klasičnim materijalima i tradicionalnim siluetama.
ČISTOG SRCA
Dizajn čistog srca nas dovodi u energetski svet, gde je boja protagonist, a intrigantna razigranost je izvanredna estetika. U ovom dinamičnom području kreativnosti, mentalitet popravlja sam sebe i tako menja percepciju nauke.Blokirani, teksturirani, označeni i oivičeni uzorci ili tehnike za primenu boja daju kroz ovaj trend osećaj mladosti, svežine i sreće.
BUDUĆE SEĆANJE
Buduće sećanje govori o fantastičnoj istorijskoj rekonstrukciji u kojoj se spajaju različite epohe. Saveti modernizma suprotstavljeni su bogatoj istoriji: ishod je uverljiva priča koja pripoveda o zaboravljenom nasleđu moderne priče. Ponekad je estetika previše dekorativna, ali je uravnotežena savremenim minimalističkim dizajnom .