ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

12. 01. 2019

VARILUX® X

 

Varilux X je novo progresivno sočivo koja nam je lider na polju optike Essilor predstavio 2018 godine.

Varilux X je osmišljen da izađe u susret problemima presbiopa u 21. veku. S obzirom da su progresivna sočiva koncipirana tako da u svakom trenutku možemo da jasno vidimo na različitim distancama, dok sa prethodnim generacijama nisu uzeti u obzir današnji uslovi rada, jer sve više koristimo digitalne uređaje, kao što su pametni telefoni i tableti, radne navike kao i radni prostori su se promenili u odnosu na ono što su bili pre deset i više godina. Sada se većina aktivnosti odvija nadohvat naših ruku.

 

 

Razlika je u tome što kod novog progresiva, imamo mnogo šire i jasnije polje za srednju udaljenost kao i čitanje, a pritom daljina nije suženija. Smanjeni su pomeraji glave, akcenat je stavljen na volumen koje naše oko u radnoj zoni obuhvata, kao i na multitasking koji radimo.

 

 

Samo sočivo poseduje, 3 revolucionarne Essilorove tehnologije:

  • Nanoptix                                          

 

 

  • Synchroneyes                                     

 

 

  • XTend Novo!                                   

 

 

Nanoptix je revolucija u tehnologiji sočiva. Struktura sočiva je posebno i precizno rekalkulisana da bi neutralisali i smanjili plivajući efekat i obezbedili veću udobnost prilikom dinamičnih radnji.

 

Synchroneyes revolucija u dizajnu sočiva, zasnovana na najsavremenijem istraživanju, uzima se u obzir fiziološka razlika izmedju dva oka kako bi se osiguralo široko vidno polje.

 

Revolucija u konceptu sočiva, koja pruža oštar vid na više udaljenosti za isti smer gledanja, nosilac nesmetano zapaža svaki detalj u zoni nadohvat ruke i u pokretu. Po prvi put izračunat je volumen vida potreban za obavljanje svakodnevnih zadataka na udaljenosti nadohvat ruke.

 

 

Sva Varilux X sočiva dolaze, sa Crizal zaštitnim slojevima, Eye protect Systemom, Transition® Tehnologijom, Stilskim Flash to Mirror foto-ogledalskim sočivima, XTRAactive Fotohromatskim staklima, Xperio Polarizovanim sočivima, Optifog za sočiva koja ne magle.

 

 

Posetite nas!

 

Terazije 29 011/3239-620, 011/322-99-66 fax 011 32-31-051

Jug Bogdanova 8 011 2621-376

Nušićeva 3 011 322-9-777