ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

28. 03. 2018

ZAŠTO NE TREBA KUPOVATI JEFTINE GOTOVE NAOČARE

U mnogim prodavnicama možete kupiti gotove dioptrijske i sunčane naočare.Kratkoročno ostvarujete uštedu novca,ali dugoročno nećete biti zadovoljni. ZAŠTO?


Optički kvalitet stakala, zaštitni slojevi, otpornost na grebanje i mehanička oštećenja, kvalitet materijala koji je korišćen za izradu samog okvira su samo neke od krucijalnih razlika izmedju jeftinih naočara i naočara kupljenih u specijalizovanim optičkim radnjama.

 

Što se gotovih dioptrijskih naočara tiče nipošto ih nećemo preporučiti za bilo šta više od jednokratne upotrebe, jer mnogi od nas imaju različitu dioptriju na levom i desnom oku, astigmatizam, i određen razmak zenica koji varira od osobe do osobe.
Kvalitet stakala na gotovim naočarima je loš jer nemaju slojeve zaštite koji su bitni za jasniji vid i očuvanje zdravlja oka koje je sa razvojem tehnologije primorano da trpi sve više različitih vidova zračenja.

 

 

Jeftine sunčane naočare često propuštaju štetne UV zrake kroz raširenu zenicu usled samog zatamnjenja od boje stakla pa štetni zraci dopiru u dubinske slojeve oka i oštećuju ga.

 

 

 

 

Sunčane naočare kupljene u optičarskoj radnji imaju 100% UV zaštitu jer na tržište izlaze pod kontrolisanim uslovima i ispunjavanju sve ISO standarde.

 

Okviri jeftinih naočara mogu izazvati iritaciju kože jer su sirovine od kojih se izradjuju vrlo diskutabilnog kvaliteta.

Dugoročno nošenje i korišćenje neodgovarajućih naočara može dovesti do pojave glavobolje,umora,crvenila,peckanja oka.