ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

12. 02. 2019

GRAFEN U OPTICI

 

 


GRAFEN ima fascinantnu priču. 2004 godine dva naučnika na univerzitetu u Mančesteru, pomoću običnog sleotejpa, su uspeli da izoluju jedan od milijardu preklapajućih listića ugljenika koji čine grafit, obično poznat kao olovka.


 

Imali su "sintetički" grafen, najlakši i najfiniji materijal svih , ali i najotporniji i najfleksibilniji. Efikasan je kod provođenja toplote i električne energije, otporan na temperaturu, čist i istovremeno vrlo gust.


 

Njegova svojstva su se pokazala superiornim u odnosu na bilo koju drugu poznatu materiju. Za ovo revolucionarno otkriće, dva naučnika su 2010. dobila Nobelovu nagradu za fiziku.


 

GRAFEN DEBITUJE U OPTICI


 

Grafen je našao primenu u različitim tehnološki inovativnim sektorima - elektronici, energetici, automobilskoj industriji, sportu, šireći spektar mogućnosti. U 2017. godini materijal je debitovao u optici zahvaljujući Luxottici i Ray-Banu, potvrđujući inovativni pionirski duh Grupe.

 


 

Model na slici je Ray Ban RX8953, ovakav i slične modele izrađene od GRAFENA možete probati i kupiti kod nas - Vaša ABM CLINIC !