ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

10. 08. 2020

OVERTHETOP

Oakley vraća možda svoj najneobičniji model sunčanih naočara, prikladno nazvan OVERTHETOP.
20 godina nakon svog originalnog izdanja, nijanse su podjednako okretne prema glavi i još malo ekscentričnije.

 

 

 



Oakley je prvi put otkrio spektakularne naočare na Letnjim olimpijskim igrama u Sidneiju 2000. godine, kada je popularni sprinter Ato Boldon - poznat po svojim odvažnim naočarama na stazi – poneo ovaj model na trci na 100 metara, nakon koje je model nazvan OVERTHETOP (Preko vrha). Fotografije Boldona koji nosi neobične naočare preplavile su naslove i ubrzo je postala jedna od najupečatljivijih slika Igara u Sidneju, kao i jedan od najpopularnijih trenutaka brenda Oakley.

Futurističke naočare stekle su slavu zahvaljujući svom neobičnom ergonomskom dizajnu, okvir je postavljen preko kupole glave, umesto tradicionalno oko glave da drške sede na ušima. One su prve naočare koje dočaravaju napredak dizajna sportskih sunčanih naočara u budućnosti.

Na Olimpijskim igrama, koje su trebale da se održe 2020 godine, Oakley je planirao da obeleži 20 godina OVERTHETOP-a, lansiranjem limitirane serije istorijskih naočara u simboličnom broju 20. Ovog puta, ekscentrični okviri vraćaju se sa dopadljivo ekstravagantnom završnom obradom, u bojama od starog zlata do srebra i bronze.

“Šema gradijentne boje, nazvana „Precious Mettle“, „prepoznaje igre koje se nisu dogodile i odaje počast onima koji imaju poteškoće da se probiju i prevaziđu nedaće“, “ piše u saopštenju Oakley-a.