ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

21. 10. 2020

VODIČ KROZ VRSTE DIOPTRIJSKIH STAKALA

Ukoliko se prvi put susrećete sa potrebom nošenja dioptrijskih naočara mi ćemo Vam pomoći. Cena dioptrijskih stakala zavisi od niza faktora (Vaše dioprije, izbora dioptrijskog okivra, proizvođača stakala, kao i od debljine samih stakala).


Što se proizvođača stakala tiče, mi Vam nudimo sledeće:
-francuskog proizvodjača ESSILOR
-nemačkog proizvodjača ZEISS
-japanskog proizvodjača HOYA
-domaćeg proizvodjača GROSS OPTIC

 

Jedan od najvećih želja klijenata jeste da stakla budu tanka, lagana i estetski lepa. A kako se to postiže? Odgovor je, pravilnim odabirom indexa (debljine) stakala. Osnovni index jeste 1.50- što predstavlja običnu plastiku koja nije tanjena, zatim slede indexi 1.56, 1.60, 1.67, i na kraju najveći 1.74 sa kojim i najveće dioptrije mogu biti estetski veoma korektne. Što je indeks veći, dioptrijsko staklo je tanje, ali i čvršće i otpornije, a samim tim lakše i udobnije za nošenje.

 

 

Prilikom odabira stakala jako je bitno da se odlučite za neki od zaštitnih slojeva, u zavisnosti od Vaših potreba. Antirefleks će Vam umanjiti odbljesak i refleksiju, UV zaštita će zaštiti Vaše oko od UV zračenja, zaštita za računar će zaštiti Vaše oko od plavo-ljubičaste svetlosti koju reflektuje računar, telefon. Nazivi zaštitnih slojeva se razlilkuju od proizvođača do proizvođača.

 

 

 

Stručno osoblje ABM CLINIC je tu da svojim iskustvom i znanjem pomogne da izaberete idealna stakla za Vas.
 

  • TERAZIJE 29
  • NUŠIĆEVA 3
  • JUG BOGDANOVA 8