ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

09. 06. 2016

Transition® Signature

Konstantnim usavršavanjem na polju oftalmologije, nauka je našla rešenje za različite probleme sa kojima se sreću ljudi koji imaju potrebu za korekcijom vida. Jedan od čestih problema je konstantno menjanje različitih vrsta naočara pri obavljanju pojedinih životnih aktivnosti u različitim vremenskim uslovima i okruženjima. Ovo posebno predstavlja problem aktivnim ljudima, čiji životni ritam zahteva česte promene sredine, radnog i životnog okruženja. Pogotovo, ako pri tome imaju potrebu za korigovanjem dioptrije. Konstantna zamena dioptrijskih i sunčanih naočara takvim ljudima može predstavljati svakodnevni problem.

 

Pročitajte: Antirefleks.


Ovaj, kao i slični problemi prevelike osetljivosti na različite svetlosne izvore mogu se rešiti postavljanjem fotoosetljivih sočiva na vaše naočare. Pri čemu u jednom proizvodu možete da dobijete UV zaštitu, prilagodljivu boju sočiva pri izloženosti različitim svetlosnim i vremenskim uslovima adekvatnu korekciju vida, ako za to postoji potreba i samim tim jasniji i bolji vid.


Ovakva sočiva su namenjena svim kategorijama korisnika. Dizajnirana su tako da se nose u toku čitavog dana i da se brzo i lako prilagodjavaju svim vašim potrebama. Bez obzira na vašu dioptriju i da li imate monofokalna ili multifokalna sočiva, uklapaju se uz gotovo sve vrste okvira, stila i načina života, kao i uzrasta. Od dece, preko odraslih do starih lica.


Na tržištu već dugo postoji ovakva vrsta sočiva (stakala) sa fotoosetljivim karakteristikama, koja će potamneti pod dejistvom sunčeve svetlosti, dok će prilikom boravka u zatvorenoj prostoriji posvetleti. Međutim, ono što nas poslednjih godina posebno obradovalo jesu Transition signature, unapređena fotoosetljiva vrsta sočiva. Sočiva poslednje generacije, koja su nastala kao produkt dugogodišnjeg istraživanja i analiziranja potreba korisnika.

 

Fotoosetljive naočare

 

Ova mnogobrojna istraživanja su nam donela novu Chromea 7 tehnologiju za izradu fotoosetljivih Transitions® sočiva koja omogućavaju mnogo bolje performanse od svojih prethodnika. Sočiva izradjena u Chrome 7 tehnologiji imaju mnogo brži tranzitni period prilagođavanja na različite vremenske uslove. Mnogo brže će posvetleti u zatvorenom prostoru, gde su prozirno bistra, odnosno potamneti u zavisnosti od količine svetlosti u spoljašnjem okruženju.

 

Kako funkcionišu dioptrijska fotoosetljiva sočiva


Ako se pitate kako sve to funkcionise, odgovor je sledeći.

 

         Chromea7 technology za fotoosetljiva stakla                     Za fotoosetljiva stakla


U trenutku kada su Transitions® sočiva izložena UV zračenju, trilioni fotohromatskih molekula se pokreću i počinju da menjaju svoju strukturu. Patentirana formula za izradu ovih sočiva sadrži jedinstvene boje koje su integrisane u samu strukturu sočiva. Ove boje se konstantno menjaju u odnosu na to kako se svetlost oko vas menja jer bivaju pokrenute i reaguju u dodiru sa svetlosnim snopovima.

 

Slojevi na fotoosetljivim naočarima        

 

Ono što dodatno izdvaja novu foto Chromea 7 tehnologiju od prethodnih je i činjenica da su ova sočiva dizajnirana tako da dodatno i brže reaguju I na indirektne izvore svetlosti, koja može doći od strane različitih izvora. Na primer, odbljesak od automobila, svetlo koje je filtrirano kroz drveće, oblake, reflektuje se od prozora sa okolnih zgrada i sl. Sočiva će osetiti i reagovati na svetlost i u ovakvim situacijama i na adekvatan način zaštiti vaše oči, odgovarajućom nijansom zatamnjenja.

 

Sočiva osetljiva na svetlost


Kod Chromea 7 tehnologije se vodilo računa i o reakciji sočiva u odnosu na temperaturne razlike, pa je s tim u vezi ova vrsta fotoosetljivih sočiva struktuirana tako da bude prilično nezavisna u odnosu na temperaturne promene. Pri izradi ovih sočiva težilo se tome da se pronađe savršen balans između UV svetlosti i temperature. Ustvari, najnovija Transitions® sočiva će postati 10 posto tamnija pri visokim spoljnim temperaturama nego prethodne generacije. To je jedan od mnogih razloga što se najviše preporučuje Chromea 7 fotohromatsko sočivo širom sveta.

 

Termometar        Sunce i sneg    Reflektujuća svetlost


Dodatna prednost Transitions® sočiva izradjenih u Chromea 7 tehnologiji, ogleda se u činjenici da ova sočiva poesduju i Crizal dorade. Crizal dorada pruža dodatno smanjenje odsjaja, UV zaštitu sa obe strane sočiva i najbolju jasnoću vida. Takođe, sočiva sa Crizal doradama imaju najbolje mehaničke karakteristike, smanjenu mogućnost grebanja, zadržavanja vode, mrlja I prašine.

 

Fotogrej stakla

 

Još jedna od stvari zbog kojih se možete opredeliti baš za Crizal Transitions Signature sočiva je činjenica da se ona za razliku od drugih sličnih fotoosetljivih sočiva prave u tri boje. Pored standardne sive (Foto gray) I braon (Foto brown) boje, njih možete naći sada i u grafitno zelenoj boji (Foto green), što omogućava dodatne kombinacije u izboru okvira koji će u potpunosti ispratiti vaš stil.

 

Foto gray stakla koja poseive, Foto brown koja postanu braon i Foto green stakla koja postanu zelena na suncu


Ako se već niste odlučili da su Crizal Tranzition® Signature sočiva prava opcija za vas, evo kratkog rezimea zbog čega bi ova sočiva mogla biti baš za vas:

 

  • Radi se u svim indeksima i doradama,
  • Odgovara svakoj dioptriji, i monofokalnim i multifokalnim sočivima,
  • Pružaju kratak period prilagodjavanja od jakog sunca u toku dana do oblačnih uslova, i zatvorenog prostora i svega između,
  • prozirno bistra u zatvorenom prostoru i adekvatno zatamnjena u spoljašnjem okruženju
  • Pogodna su za ljude koji nose naočare čitavog dana, svaki dan. Za aktivne osobe koje provode vreme na otvorenom u različitim delovima dana,
  • Za decu, mlade i stare,
  • Prilagodljiv je gotovo svim formama okvira i prati svačiji modni stil,
  • Radi se u tri boje siva, braon i nova grafitno zelena.

         Foto green Crizal Tranzition naočare


Transition® nudi jos jedno resenje za korisnike koji dosta vremena provode u svojim automobilima. Specijalizovana fotoosetljiva stakla Transitions XTRActive®, koja će jako potamneti i iza vetrobranskog stakla i time korisniku obezbediti ugodnu vožnju. Ova vrsta Transition sočiva neće biti potpuno prozirna u zatvorenom prostoru, već blago zatomljena.

 

Crizal Transitions dioptrijske naočare osetljive na sunce

 

Jednom rečju, ako tražite više od svojih sočiva, odlučite se za Transition® Signature sočiva!!

Ono što ih čini još boljim jeste činjenica i da su Vam lako dostupna.
Možete ih poručiti prema vašoj dioptriji i uklopiti ih uz Vaš omiljeni ram već sutra, u nekom od naša tri prodajna salona ili direktno na ABM Clinic.

Očekujemo Vas!!