ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

17. 02. 2016

Crizal prevencia

Svetlo ima važnu ulogu u našem životu, ali može biti i uzrok preranog starenja oka.


U spektru svetlosti postoje nevidljivi UV zraci i vidljiva plavo-ljubičasta svetlosti koje negativno utiču na naše oči. UV zraci i plavo-ljubičasta svetlost su svuda oko nas.


Njima smo izloženi napolju, bez obzira na vreme (kiša, sunce), ali i unutra (računari, mobilni telefoni, tableti, LED i LCD televizori i drugo).

 

Crizal prevencia za sočiva koja štite od UV zraka

Izloženost ovim zračenjima dovodi do zamora očiju, zamagljenja vida, glavobolje, crvenila i suvoće očiju, a njihov dugotrajan uticaj dovodi do prerane katarakte, degenerativnih promena na rožnjači i drugih oštećenja očiju. Da bi zaštitili Vaše oči na otvorenom i zatvorenom prostoru, možete nositi naočare sa zaštitnim Crizal Prevencia sočivima.

To je najefikasnije prozirno sočivo koje selektivno filtrira svetlo tj. blokira štetno plavo-ljubičasto svetlo, a propušta korisno svetlo (plavo-tirkizno svetlo koje je potrebno za funkcionisanje našeg biološkog sata). Štiti nas od UV zraka 25 puta više nego kad nemamo naočare. Na sočivu imamo zaštitu protiv prašine, prljavštine, grebanja, vode, refleksije i zaštita od plavo-ljubičaste svetlosti.

 

Crizal prevencia sočiva

Crizal Prevencia se svima preporučuje, jer pomaže u prevenciji preranog starenja oka.