ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

06. 04. 2016

DriveWear Transitions®

Drivewear namenska sočiva su dizajnirana tako da pružaju maksimalno filtririranje suvišne svetlosti. Ostvaruju visok stepen zatamnjenja uz brzi prelaz sa svetle na tamnu boju sa promenom uslova sredine i istovremeno štite oko od zaslepljujućeg odbljeska sa ravnih površina.


Sve navedene karakteristike čine drivewear sočiva jedinstvenim. Predstavljaju idealno rešenje za zaštitu očiju, prvenstveno kod vozača sa ili bez potrebe za dioptrijskom korekcijom vida, ali i za korisnike čije su životne navike usko povezane sa površinama sa velikom refleksijom, kao što su voda, sneg, asfalt i sl.

 

Pročitajte: Zbog čega Opti Free Replenish.


Ako se pitate šta drivewear sočiva čini tako posebnim i na koji način štite oko vozača. Evo odgovora i na to pitanje.


Tradicionalne naočare za vid i sunce ne rešavaju sve prbleme koji se mogu javiti prilikom vožnje.Obična foto-hromatska sočiva, neće potamneti u automobilu jer će prednja stakla blokirati UV zrake koji su potrebni za njihov foto-hromatski proces, jer već sadrže UV blokere. Polarizovane naočare za sunce blokiraju opasan bljesak, ali se ne menjaju u promenljivim svetlosnim uslovima. Stoga se javila potreba za jedinstvenim namenskim sočivima, koja bi u jednom proizvodu pomirila polarizaciju i foto- hromatske tehnologije I obezbedila zatamnjenje sočiva iza prednjeg stakla automobila. Kao rezultat,nastala su drivewear sočiva.

 

Pročitajte: Golferi pružite komfor svojim očima.


Drivewear sočiva imaju slojevitu strukturu, sastavljenu od polaroidnog filtera koji neutrališe odbljesak, fotoosetljivog Transition® sloja, koji tamni prema potrebi u zavisnosti od sunčeve svetlosti, zatim od slojeva UV reaktora koji reaguju na zračenje i na kraju zaštitnog sloja protiv grebanja I oštećenja. Ovo su jedinstvena namenska sočiva jer u jednom proizvodu sada imamo istovremeno polarizaciju I foto- hromatske tehnologije.

 

Transitions Drivewear sočiva za naočare za vožnju


Drivewear naočare nikada neće posvetleti do potpune prozirnosti kao standardne fotoosetljive naočare. Početno zatamnjenje kod drivewear naočara je 50%, a mogu pružiti maksimalno zatamnjenje do 85%, što je standardima dozvoljeno zatamnjenje naočara prilikom vožnje. Zahvaljujući naprednoj Transitions® tehnologiji pruža bolju osetljivost na vizuelne signale i promenu uslova sredine što obezbeđuje bezbednu vožnju i kod jakog sunčevog svetla propraćenog intenzivnim, zaslepljujućim bljeskom do uslova oblačnosti.

 

 Naočare za vozače

 

Dok su jako sunce i bljesak najočiglednije opasnosti tokom vožnje, ponekad su uslovi vožnje upravo suprotni: oblačnost, često promenljivo vreme i slabo svetlo. Za ove uslove nam je takođe potrebno sočivo koje je svetlije jake kontrasne boje. Polarizaciona zaštita je još uvek važna tokom ovog vremena, obzirom da se oko naviklo na oblačne uslove, pa je osetljivije na zaslepljujući jak bljesak. Pri uslovima slabe vidljivosti, Drivewear sočiva pružaju visok nivo prenosa svetla. Visoko kontrastni polarizator uklanja bljesak koji bi inače poništio vidljivost pri slabo vidljivim uslovima. U ovoj fazi, Drivewear sočiva su visoko kontrastne zeleno-žute boje. Jednostavno, nema bolje dizajniranih sočiva za spoljne aktivnosti ili za vožnju pri oblačnim slabo vidljivim uslovima.

 

Tokom uslova jake svetlosti iza šoferšajbne automobila u toku vožnje, Drivewear sočiva dobijaju boju bakra za koju mnogi smatraju da je optimalna boja za sočiva za vožnju. Bakarna boja blokira difuzno raspršeno svetlo. Naglašavanjem crvene i zelene boje omogućavaju bolje uočavanje saobraćajne signalizacije i svetala ostalih učesnika u saobraćaju.Polarizacija dodatno deluje blokirajući zaslepljujuće odbljeske I time poboljšava oštrinu vida što je neophodno za sigurnu vožnju.

 

Pri uslovima jake spoljašnje svetlosti, vizuelni receptori oka mogu biti prezasićeni svetlom. Drivewear je dizajniran da može pružiti maksimalan komfor i onome ko ih nosi i pri uslovima jake spoljašnje svetlosti. U spoljnim uslovima Drivewear sočiva će se aktivirati od strane UV zraka I prećiće u tamno crvenu do smeđu boju. Koja je osmišljena da osigura maksimalnu filtraciju prekomerne svetlosti. Polarizacija će pružiti maksimalanu udobnost u uslovima jake osunčanosti sa puno odbljesaka. Smeđe crvena boja sočiva omogućava savršene kontraste I uočavanje boja, naročito zelene, koja utiče na raspoloženje I obzirom da je u prirodi najčešće zastupljena pružiće izuzetan vizuelni doživljaj.


Dioptrijska stakla za vožnju


Poboljšanje kvaliteta slike kod korisnika sa velikom dioptrijom, kao I dodatno smanjenje debljine sočiva, može se postići I asveričnim dizajnom sočiva.


Uz drivewear naočare će biti zadovoljene potrebe svakog vozača.


ABM Clinic Vam stoji na raspolaganju za sve dodatne informacije, kao I za ugradnju drivewear sočiva u vaš ili u neki od sunčanih ili dioptrijskih ramova iz trenutno aktuelnih kolekcija koje nude naši prodajni saloni.