ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

16. 04. 2016

Essilor Eyezen

Essilor vodeća svetska kompanija koja se bavi proizvodnjom i distribucijom korektivnih oftamoloških sočiva (stakala) nudi kompletan asortiman novih digitalnih sočiva za razlličite profile korisnika digitalnih uređaja.


Uspeh grupacije, koja je prisutna u 54 zemlje je rezultat strategije koja je vođena inovacijama više od 160 godina. Od dizajna do proizvodnje, grupa razvija širok raspon sočiva za korekciju i zaštitu vida.


U svakodnevnom životu susrećete se sa različitim vrstama uređaja i na radnom mestu i u privatnom životu: desktop računari, smarthphone, tablet PC, TV…


Vaš život je stresan i užurban, okruženi ste veštačkim osvetljenjem i zagađenom sredinom. Na kraju dana, osećate bolove i peckanje u očima, a vid vam može biti zamućen, ulažete dodatni napor dok vam oči prelaze sa jednog uređaj na drugi.


Essilor je prvobitno uložio dosta napora da sprovede istraživanje i testove u tadašnji Essilor® Anti-Fatigue™, međutim sa ubrzanim razvojem tehnike i digitalnih uređaja kao i savremenog načina života koji vodimo, naveo je tim istraživača iz Essilor-a da unaprede takozvana digitalna sočiva.


ABM CLINIC
vam u svojoj ponudi predstavlja i nova Esilor Eyezen korektivna sočiva.


NOVA monofokalna sočiva dizajnirana za život sa konekcijama za AMETROPE- gde primarni par za stalno nošenje zamenjuje standardne monofokalne naočare i za EMETROPE- gde je plan par sočiva za povremeno nošenje prilagođen digitalnim aktivnostima.


U nekoj od sledeće tri optimizacije u zavisnosti od profila možete naći IDEALAN par vaših novih MONOFOKALNIH SOČIVA.

 

Essilor Eyezen dioptrijska stakla


Kako Eyezen Focus upravlja Essilor Eyezen sočivima?


Prirodan focus očima se smanjuje sa godinama i to je uglavnom dovoljno da se ne vidi jasno na blizinu. Takođe, upotreba digitalnih uređaja zahteva jači focus oka.


Eyezen Focus donosi dodatnu dioptriju u donjem delu Essilor Eyezen sočiva kako bi pomogao kod fokusiranja očiju za vreme korišćenja digitalnih uređaja, prema fiziološkim potrebama svake starosne grupe:


Eyezen Focus dioptrisjka stakla


Za nosioce ovih sočiva Eyezen Focus donosi određene benefite kao što su smanjenje umora vida čak i za duže upotrebe, bolja čitljivost čak i onih najsitnijih znakova i slova prirodan položaj tela prilikom korišćenja pametnih telefona i sličnih uređaja.

 

Osobine koje imaju Essilor Eyezen i Essilor Antifatigue dioptrijska stakla


Dostupan je kao Essilor Eyezen i Essilor Eyezen f-360° . Essilor f-360° je kombinacija najboljeg Essilor-ovog koncepta koji pruža Visoku rezoluciju vida, Personalizaciju i Stil svakom nosiocu.

Sa Essilor f-360° sočivima, pacijent sa ametropijom konačno ima pristup visokoj rezoluciji vida pri svim aktivnostima, bez obzira šta gleda i bez obzira na dioptriju. Uz to, ova sočiva nude optimalno rešenje i u pogledu estetike zato što podržavaju Free Curve Concept.


Ono što se svakako preporučuje je dorada sa Crizal Prevencia slojem i Light scan Technology koja selektivno filtrira štetno i neugodno plavo- ljubičasto svetlo. Osatle dostupne dorade su Transitions® VII generacije(smeđa / siva / grafitno- zelena) i uobičajene boje.

 

Light Screen Technology dioptrijska sočiva