ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

13. 01. 2016

Kancelarijska sočiva

Ukoliko ste primetili, da i pored adekvatnih monofokalnih naočara, koje ste do sada koristili, prilikom rada za računarom često osećate nelagodnost, i da vam se oči dosta naprežu, trebalo bi da razmislite o kancelarijskim progresivima. Usled konstantnog i naizmeničnog fokusiranja pogleda od blizine (tastature) do srednje udaljenosti odnosno do monitora često osećate zamor u očima, suvoću i crvenilo oka.

 

ABM CLINIC ima rešenje za vas!

 

Pročitajte: Šta su progresivne naočare i progresivna stakla.  


Šta su kancelarijski progresivi?


Kancelarijski progresivi su sočiva koja se pored mnogih drugih progesiva na tržištu izdvajaju po tome što su namenjena rešavanju problema koji se javljaju upravo kod ljudi koji dosta vremena provode ispred računara a kojima je pritom takođe važno da imaju neometan vid I na radnom mestu. Odnosno kojima je potrebno da u svakom segmentu putanje koju oko pređe od radne površine, odnosno tastature, do monitora bude omogućen jasan vid bez osećaja napetosti I zamora oka.


Na koji način funkcionišu kancelarijski progresivi?


Kod kancelarijskih progresiva dioptrija za čitanje je smeštena u donjem delu sočiva, a prema vrhu, odnosno gornjem delu se dioptrija postepeno smanjuje sto istovremeno omogućava jasnoću i na udaljenosti od monitora i to samo usled pokreta oka a ne čitave glave. Ovakvim rasporedom dioptrija na sočivu neće se negativno uticati na vid, kao ni na porast dioptrije kao u slučaju korišćenja monofokala. Takođe, nema naglih prelaza sa jedne dioptrije na drugu, kao što je slučaj kod bifokalnih sočiva. A sa u odnosu na ostale progresive, prelazne dioptrije su smeštene u dosta širem polju.


Vidna polja u slučaju različitih vrsta progresiva
Kako izgledaju i šta rade kancelarijska sočiva

Ovakav raspored dioptrija na multifokalnom sočivu ove vrste istovremeno će omogućiti i pravilan položaj glave i samim tim eliminisati osećaj glavobolje i zamora. I svakako ugodniji rad.

Kako funkcionišu kancelarijska sočiva

Mnogi vodeći proizvođači sočiva su razvili svoju tehnologiju proizvodnje ove vrste progresiva. U zavisnosti od proizvođača, ova sočiva možete naći pod različitim nazivima. Ono što im je svima zajedničko je svakako to što će vam u mnogome olakšati kancelarijske poslove i eliminisati sve od simptoma zamora oka.

 

Pročitajte: Zašto su neophodne dobre naočare za kompjuter.


Gde se mogu nabaviti ovakva sočiva I koji su najbolji proizvođači?


U ABM Clinic vam možemo iz ponude izdvojiti kancelarijske progresive francuskog proizvođaća Essilor (essilor interview, varilux eyezen), japanskog Hoya (hoya addpower, tact) i domaćeg proizvođača Gross optic (multifocal office).