ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

26. 03. 2016

BlueControl

HVLL ili Hi vision LONG LIFE je antirefleksni sloj. Ovaj HOYA zaštitni sloj je izuzetno izdržljiv i otporan na ogrebotine, pet puta otporniji na ogrebotine od standarnih zaštitnih slojeva i ima pet puta jači antirefleksni sloj.


NOVO !!!


HVLL BLC ili Hi Vision Long Life Blue Control je novi zaštitni sloj kod HOYA-e. Ovo je zaštitni antirefleksni sloj koji se nanosi na postojeći HVLL, ali ima drugačiji tip antirefleksa. Blago je plavičaste boje i njegova primarna funkcija je da štiti oči od plave svetlosti koju emituju digitalni uređaji koje sve intezivnije koristimo u modernom dobu.

 

BlueControl zaštita za dioptrijska stakla

 

Većina digitalnih uređaja ima jednu zajedničku karakteristiku: svi emituju plavo svetlo, poznato kao visoko energetsko vidljivo svetlo. Iako je plavo svetlo prisutno u dnevnom svetlu i pomaže nam da ostasnemo budni prevelika izloženost može dovesti do zamora oka i pospanosti zahvaljujući visokom intenzitetu.

 

Digitalni uređaji koji emituju plavo svetlo su :

 

  • Monitori                                                                                      
  • Laptopovi
  • Tableti
  • Smart telefoni
  • GPS uređaji
  • LED ili LCD televizori.

BlueControl zaštita za oči od plavičaste svetlosti     

                                                           

Zahvaljujući digitalnim uređajima možete pohađati edukacijski kurs putem web-a, igrati igrice, napraviti video chat sa osobom na drugom kraju sveta ili istraživati bogatstvo informacija na internetu: radimo, učimo i relaksiramo se uz pomoć njih od ranog jutra do večeri.

 

Posledice njihovog korišćenja su takođe i negativne. Dugotrajno korišćenje digitalnih uređaja izazivaju zamor očiju, crvenilo, iritacije, suve oči, zamagljen vid, bolovi u leđima vratu i ramenima, pospanost i glavobolju. Korišćenjem uređaja kao što su mobilni telefoni ili tablet na blizinu, oči su prisiljene da se konstatno fokusiraju kod prebacivanja između slika, ilustracija i teksta, često pri velikoj brzini, što može dovesti do raznih problema.

 

Najčešći problem koji se javlja zbog predugog gledanja u ekran je suvoća i zamor oka. Čestim treptanjem pomoćićete kod refokusiranja očiju. Takođe, koristite pauze duže od 20 sekundi svakih 20 minuta, prilikom korišćenja računara.


Ukoliko ste prepoznali neki od simptoma izazvanih korišćenjem digitalnih uređaja, važno je znati da ih može sprečiti. Nekoliko praktičnih saveta vam može pomoći u očuvanju zdravlja vaših očiju.


Držanjem digitalnih uređaja na dovoljnoj udaljenosti od očiju, omugućavate manji zamor oka prilikom njihovog korišćenja. Za računare i laptopove, najbolje je držati poziciju ekrana na udaljenosti ispružene ruke. Srednja udaljenost otklanja nepotreban zamor oka iazavan škiljenjem i kontinuiranim pomicanjem glave i vrata za akomodaciju dioptrijskih naočara. Ručni uređaji trebaju se držati na sigurnoj udaljenosti od očiju odnosno ispod nivoa očiju.


TV monitori ili računari uvek trebaju biti smešteni direktno ispred očiju ili ispod nivoa očiju pod uglom od 35 stepeni.
Dobra vest je da od sada i korisnici korektivnih stakala i oni koji nemaju potrebu za njima mogu koristiti Blue Control zaštitni sloj prilikom korišćenja svih digitalnih uređaja.


Anti-refeksni slojevi omekšavaju odbljeske i snažna kancelarijska i spoljnja osvetljenja, poboljšavaju kontrast i relaksiraju očne mišiće. Dioptrijska sočiva sa Blue Control slojem smanjuju odbljeske ili povećavaju kontrast osiguravajući udoban i relaksiran vid Blue Control anti-refleksni sloj ne blokira plavo svetlo, već reflektuje samo deo plavog spektra.

 

Pročitajte: Blue Cut.


Anti-refeksni slojevi dostupni su i za dioptrijska sočiva kao i za sočiva bez dioptrije.


Prednost ovih slojeva je da neutrališu plavo svetlo, vrše prevenciju od naprezanja očiju i smanjuju odsjaj za udobniji pogled.


 Karakteristike HVLL BLC:

 

  • Najveća otpornost na grebanje
  • Antirefleks sloj osigurava udobnu svetlosnu od skoro 99 %
  • Poboljšan je hidrofobni sloj koji omogućava da se kapljice vode, masnoće i prljavštine manje skupljaju na površinama sočiva,
  • Anti-statik svojstvo sprečava prašinu da se zadržava na površini sočiva.


U prodajnim salonima ABM CLINIC možete dobiti više informacija o ovom zaštitnom sloju.