ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

30. 06. 2016

Visioffice

Ako želite savršene dioptrijske naočare koje će ispuniti sve vaše potrebe, veoma je važno da ispratimo nekoliko nezaobilaznih koraka.


Značajno je da imamo dobre početne informacije. Oftalmologa kome verujemo, koji će nam precizno utvrditi dioptriju. Optičara koji će uz svoju veliku preciznost, stručnost i iskustvo izraditi dioptrijske naočare. Pored svega navedenog, nikako ne smemo zanemariti još jednu, a kod određenih vrsta sočiva (pogotovo, ako imamo potrebu za bifokalnim, multifokalnim ili nekim od kancelarijskih sočiva) možda i najznačajniju stavku. U ovim slučajevima se nikako ne sme zanemariti uzimanje mera. Štaviše, kod takvih vrsta sočiva, ova stavka je i najznačajnija.

 

Pročitajte: Kako se čita recept za naočare.

 


Na našu sreću postoji novi uređaj koji nam može olakšati skoro sve gore navedene procedure.


Tehnološkim usavršavanjem na polju oftalmologije, napravljen je multifunkcionalni 3D merni uređaj koji sa izuzetnom preciznošću daje sve parametre potrebne za izradu kvalitetnih dioptrijskih naočara. Obezbeđuje precizno merenje, prezentaciju različitih vrsta dioptrijskih sočiva, kao i različitih dorada, a takođe može pružiti i pomoć kupcima pri odabiru najbolje opcije za okvir. Omogućava optičarima da demonstriraju i potvrde svoju stručnost zahvaljujući personalizujućoj simulaciji i intraktivnoj animaciji.

Sve ove stavke spakovane u jedan savremeni oftalmološki alat u cilju poboljšanja i olakšavanja rada optičara, kao i olakšavanja odabira adekvatnog oftalmološkog pomagala svakom kupcu, danas se naziva VISIOFFICE.


Visioffice uređaj za precizno određivanje dioptrije


Ovaj uređaj jednostavno i precizno izračunava sve potrebne parametre, kako za standarne naočare, tako i za specifične parametre kod personalizovanih sočiva. Pri čitavom procesu koji veoma kratko traje, dobijamo sve potrebne informacije, bez ikakvog opterećivanja samog kupca. Za vreme snimanja klijent stoji ispred uređaja u potpuno prirodnom položaju tela i dok gleda pravo u svoj odraz u ogledalu sa svojim novo odabranim okvirom, uređaj izračunava sve potrebne parametre u par minuta:
 

  • Razmak zenica i visinu ugradnje,
  • pantoskopski ugao odabranog okvira,
  • zakrivljenost okvira,
  • vertex (udaljenost oko-sočivo),
  • koeficijent pomeranja glava-oko ( glava / oko koeficijent osigurava prilagođavanje sočiva ponašanju pacijenata),
  • dominantno oko (vid dominantnog oka je ekskluzivna tehnologija za Varilux S 4D sočiva.),
  • eyecode mere - centar rotacije oka (osnova za Essilor personalizaciju, eyecode predstavlja 3D indentifikaciju centra rotacije svakog oka pojedinačno)

 

Visioffice precizno određivanje dioptrije

Pored ovoga VISIOFFICE nudi novi optimizator koji uzima u obzir način nošenja naočara. Ovaj novi merni podatak osigurava najprirodniju i tačnu visinu ugradnje. Naočare su smeštene tačno na poziciju kako će ih klijent nositi i time osiguravaju optimalan vid.

Visioffce unapređuje, ne samo uzimanje mera donoseći novi nivo tačnosti, već kompletnim rasponom različitih modula za demonstraciju, koji su integrisani u samom uređaju, olakšava preporuku najmodernijih personalizovanih sočiva! Tako da postoji mogućnost da se klijent dodatno informiše i oseti razliku između svih raspoloživih vrsta sočiva, dorada, indeksa obrade i sl.

 

Šta sve Visioffice nudi

 


Naime, Visioffice nudi:

 

  • prezentaciju rešenja za presbiopiju (progresivi, sočiva za srednju udaljenost, monofokali, bifokali),
  • prezentaciju individualnih progresivnih sočiva,
  • poređenje debljina/ težina različitih materijala sočiva (1.74, 1.67, 1.6, 1.59, 1.5),
  • prezentacija različitih dorada na sočivima (Crizal Forte, Crizal Alize+, Crizal Easy i sl.),
  • prezentacija fotoosetljivih, polarizovanih i sunčanih sočiva.

 

Prilikom demonstracije rešenja za sočiva, klijent jednostavno može videti sve prednosti preporučenih sočiva. Zahvaljujući novom HD sistemu, slika se dobija u rezoluciji od 720p, na HD ekranu na dodir.

Ukoliko ne možete da se odlučite koji je dioptrijski okvir najbolje rešenje za vas, VISIOFFICE Vam i u tom slučaju može izaći u susret. Uređaj obezbeđuje slikanje i snimanje klijenta, mogućnost prikaza četiri različite slike, odnosno snimka i time olakšati vaš izbor.

 

Visioffice uređaj za precizno određivanje dioptrije


U ABM Clinic se konstantno trudimo da osluškujemo želje i potrebe naših klijenata, ali i da pratimo najsavremenije inovacije na polju oftalmologije i time poboljšamo naš rad. Kako bismo stresan posao odabira i kupovine dioptrijskih naočara pretvorili u uživanje i igru, obezbedili smo Vam mogućnost da pored stručnog manualnog određivanja svih gore navedenih parametara, i prezentacije širokog asortimana sočiva i dioptrijskih okvira koja imamo u našoj ponudi, obezbedimo i uslugu uzimanja mera i na VISIOFFICE uređaju. Najsavremenijem uredjaju koji je dao potpuno novu dimenziju odabiru oftalmoloških pomagala i personalizaciji sočiva.

 

U ABM Clinic možete dobiti kompletan oftamološki pregled bez zakazivanja.

 


Posetite nas i uverite se u sve prednosti Visioffis-a.