ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

09. 04. 2016

Enzimske tablete

Ukoliko koristite meka sočiva, gaspropusna sočiva ili pak tvrda kontaktna sočiva, sigurno ste primetili da se na njima povremeno skupljaju različite nečistoće i naslage. Takve nečistoće na sočivima su zapravo naslage proteina, lipida, micina i kalcijuma.


Kako bi sprećili neželjene efekte u vidu iritacija i infekcija, potrebno je da uz adekvatna sredstva za čuvanje i čišćenje sočiva koja već koristite, povremeno koristite i enzimske tablete za dodatnu negu i čišćenje sočiva.

Enzimske tablete su jako jednostavne za upotrebu. Kada primetite nečistoće na svojim sočivima, jednostavno ih odložite u čistu kaseticu za čuvanje. Predhodno ih opererite na uobičajen način, bilo kojim sredstvom za održavanje koje već koristite, zatim ubacite jednu tabletu i potopite sočiva u rastvor. Ako koristite kaseticu sa dve odvojene komore, podelite tabletu na 2 dela i tako dobijene polovine ubacite u predgrade napunjene sa po 4 ml solucije za čuvanje.

 

Pročitajte: Saveti prilikom izbora kontaktnih sočiva.


Ostavite ih tako od 2-8h, ali ne duže od 12 časova kako bi obezbedili najbolje enzimatsko čišćenje. Potom izvadite sočiva. Operite ih, jedno po jedno, držeći ih na dlanu i trljajući lagano kažiprstom druge ruke, uz upotrebu nekoliko kapi sredstava za čišćenje. Dobro ih isperite i nakon toga su vaša sočiva spremna za upotrebu.

 

Pročitajte: Šta podrazumeva održavanje kontaktnih sočiva.

Pre nego što upotrebite enzimske tablete, obavezno proverite da li je pakovanje tableta ispravno i da nema nikakvih oštećenja. Uvek isperite sočiva sredstvom za ispiranje, pre nego sto ih upotrebite nakon korišćenja enzimskih tableta. Nepravilna upotreba kontaktnih sočiva, na bilo koji način, može izazvati iritaciju oka pa čak i očnu infekciju. U slučaju bilo čime iritacije oka, skinite sočiva a oči dobro isperite vodom. Ako se iritacije i dalje nastave, obavezno se posavetujte sa vašim oftalmologom.

 

Posevno obratite pažnju na sledeće informacije:

 

  • Enzimske tablete su isključivo namenjene za spoljašnju upotrebu i za čišćenje sočiva!
  • Tableta je namenjena za jednokratnu upotrebu odmah posle otvaranja!
  • Potrebno je da ih čuvate na sobnoj temperaturi u zatvorenom pakovanju.
  • I obavezno ih čuvajte van domašaja dece.


ABM Clinic
vam može ponuditi enzimske tablete Number 1. Pakovanje sadrži 10 blister tableta. Mogu se kombinovati uz bilo koje sredstvo za čuvanje i održavanje sočiva.