ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

03. 10. 2016

Tretman na RX sočivima - ogledalo efekat

Pružite vašim očima najbolju zaštitu i ujedno privucite pažnju na sebe! Dopustite da se prolaznici ogledaju u vašim naočarima! Odaberite jedan od tretmana na RX sočivima sa ogledalo efektom i obojte tople dane miholjskog leta pred nama.

 

Muške i ženske naočare za sunce sa efektom ogledala

 

Naočare sa efektom ogledala uz polarizacioni filter


Ukoliko su vam dosadile standardne naočare u klasičnim bojama, ogledalo efekat će zasigurno biti odlična promena. Pogotovo što sa mirror tretmanom gotovo da nemate ograničenja. Ovaj tretman se može nanositi na širok spektar različitih vrsta sočiva i to u različitim indexima (debljinama). Nanosi se i uz polarizacioni filter kao i na različite vrste fotoosetljivih sočiva. Pored estetskih prednosti, sočiva sa mirror efektom dodatno štite oči kada ste izloženi direktnom izvoru svetlosti. I sa svim zaštitnim slojevima, pružaju očima idealan komfor.

Sočiva za naočare za sunce                 Sočiva u boji za sunčane naočare


Mirror coating sadrži HC tvrdi sloj, takođe opciono može sa unutrašnje strane sočiva biti nanet i antirefleksni sloj. Izbor je na vama. On se opciono nanosi, ali svakako preporučujemo da se odlučite za sočiva sa antirefleks slojem. Ovaj sloj će sprečiti neželjene refleksije i učiniti naočare mnogo konfornijim za nošenje.

 

Efekat ogledala na naočarima za sunce je uvek u modi

 

Ako gledamo sa estetske strane, sa mirror tretmanom se ne može mnogo pogrešiti. Odaberite jednu od šest atraktivnih boja tretmana sa ogledalo efektom (Mirror coating): plavu, zelenu, crvenu, žutu, zlatnu ili pak srebrnu. Prilagodite ovaj široki spektar boja svom trenutnom stilu, boji kose, tena, ili kod ženske populacije, jednostavno, prilagodite boji karmina ili laka za nokte, koji najčešće nosite i budite sigurni da ćete postići jedinstven i moderan izgled. Nemojte brinuti ni oko debljine sočiva, jer ni tu nema puno ograničenja. Kao što smo naveli, sočiva sa mirror tretman se može naneti na sočiva u vise indeksa, odnosno debljina i uz adekvatan odabir rama, prilagoditi svačijim potrebama.

 

Boje za stakla za sunčane naočare sa efektom ogledala


I tu nije kraj. Ako se odlučite za ovaj tretman na RX sočivima, prvo možete izabrati osnovnu boju sočiva koja najviše prija vašim očima. Preporučujemo sivu, braon ili pak G-15 zelenu nijansu koja odmara oči i najmanje menja kontraste i boje kada gledate kroz njih. Svakako je bitno da za osnovnu boju odaberete boju koja vama najviše odgovara i prija iz razloga što je ta boja ona kroz koju ćete gledati. Mirror efekat neće dodatno uticati na promenu boje. Vi ćete samo primetiti boju sa unutrašnje strane sočiva i to upravo onu koja najviše prija vašem oku.

 

Čak se i intenzitet boje može birati


Osim same osnovne boje sočiva, takođe možete birati i intenzitet bojenja osnovnog sloja, od koga će zavisiti i intenzitet ogledalo efekta. Preporučujemo veći intenzitet bojenja osnovne boje 80-85%, za pun mirror efekat.

Birajte osnovni sloj prema vašim potrebama. Da li će to biti konstantno obojena podloga različitog intenziteta obojenosti, fotoosetljiva sočiva, sočiva sa polarizacijom, sa ili bez antirefleks sloja sa unutrašnje strane, važno je samo da odaberete opciju koja će najbolje čuvati i odmarati vaše oči. Mirror sloj će pored atraktivnog izgleda obezbediti dodatnu zaštitu od sunca i refleksija, kako u toku leta, tako i u zimskom periodu, pogotovo na snegu.

Ukoliko niste sigurni koja je opcija najbolja za vas, obratite se stručnom osoblju ABM Clinic. Dođite u vama najbliži prodajni salon ABM-a, a mi ćemo vam sa zadovoljstvom našim savetima i iskustvom pomoći da pronađete idealno rešenje.