ABM 1 | Terazije 29
ABM 2 | Jug Bogdanova 8
ABM 3 | Nušićeva 3

23. 06. 2016

Ray- Ban polarizovane naočare za sunce

Sve češće se u prodajnim salonima sunčanih naočara susrećete sa terminom polarizacija i polarizaciona sočiva (stakla ili plastika). Ukoliko i dalje niste sigurni šta to zapravo znači i kakve benefite imate od korišćenja sunčanih naočara sa polarizovanim staklima, onda sigurno niste ni znali da postoje i različite vrste polarizacionih sočiva.

 

Pročitajte: Zašto plastika a ne staklo.


Pokušaćemo da Vam približimo date termine na primeru Ray- Ban polarizovanih sočiva, jer želimo da vam ukažemo na sve prednosti nošenja sunčanih naočara sa polarizacionim filterima.

 

Polarizovano staklo (sočivo)


Polarizovana svetlost je popularan termin za refleksije svetlosti sa različitih ravnih površina. Refleksija i nepolarizovana svetlost su svuda oko nas. To je odsjaj u prozoru, odsjaj sa hromiranih delova vozila, zaslepljujući talasi sa površine vode i snega. Polarizovana svetlost stvara difuzne zrake svetlosti koji umanjuju blještavilo pojačava kontrast i daju jasnoću vida. 
 

Kako funkcionišu polarizovana stakla


Da bi se obezbedila kvalitetna slika koriste se visokokvalitetna sočiva koja filtriraju svetlost, smanjuju distorziju na minimum i nude najbolje rešenje za svakog, a posebno nautičare, skijaše, vozače. 


Ray-Ban polarizovana sočiva svojom savršeno slojevitom konstrukcijom i polarizovanim filmom omogućavaju najjasniju moguću vidljivost u svim vremenskim uslovima.


Pogled kroz polarizovana stakla (sočiva)           Pokgled kroz polarizovana sočiva (stakla)


Ray-Ban za izradu svojih sunčanih naočara koristi polarizovana sočiva proizvedena od višeslojnog kristala, kao i od posebne plastike izrađene naprednim tehnologijama koja nude odlične performanse i zaštitu.
Ovakva sočiva obezbediće vam:

 

  • blokiranje 99.9% reflelsije svetlosti;
  • 100%-tnu zaštitu od UV zračenja;
  • štite od blještavila sa bočne i sa zadnje strane sočiva;
  • smanjuju promenu boja;
  • garantuju savršeno poravnjanje ravni polarizacije zahvaljujući posebnoj kontroli procesa proizvodnje.

 

Kako funkcionišu polarizovana stakla za naočare

 

P za polarizovane Ray Ban naočare


Ray- Ban naočare sa polarizacijom ćete prepoznati po oznaci P koja obično stoji u gornjem desnom uglu sočiva, odmah uz oznaku za brend.
Polarizacija kod Ray- Ban naočara se deli na tri vrste u zavisnosti od dodatnih procesa obrade. Sva sočiva nose zaštitne UV filtere i antirefleksni sloj, kao i zaštitu od vode i ulja i sloj za poboljšavanje boja.

 

P, P3 i P3 PLUS Ray Ban naočare


Dakle, Ray-Ban polarizovana stakla su dostupna u 3 opcije: P, P3 i P3 PLUS.


P3 se pravi od plastike, dok je P3 PLUS dostupan samo od kristala.
Sva Ray-Ban stakla postoje i sa antirefleksnim slojem, dok P3 i P3 PLUS postoje i sa hidro-oleofobik slojem (sloj koji sprečava magljenje i zadržavanje kapljica vode). Najkvalitetnija sočiva dostupna sa tretmanom povećanja kolorita, za bolju kolornu definiciju i veći kontrast.

Jedan od modela Ray-Ban sunčanih naočara sa P3 PLUS polarizacionim staklima koji za vas izdvajamo iz široke ponude modela u salonima ABM CLINIC je popularni vanvremenski Clubmaster aluminium RB3507 136/N5 51, modernizovan aluminijumskim okvirom i izuzetno kvalitetnim polar green staklima.

 


Ray Ban RB3507 136/N5 51 polarizovane naočare za sunce

 

Dođite do prodajnih salona ABM Clinic ili posetite našu Ray Ban Online internet prodavnicu original Ray Ban naočara za sunce.